U Svetom Petru u Šumi nalazi se PRVA HRVATSKA KUĆA OD KOBASICA, prvi takav objekt u Hrvatskoj. Kuća od kobasica ili Hiža od klobasic kako ju mještani nazivaju, osmišljena je s ciljem da istražuje, čuva i oplemenjuje tradiciju i suvremenu praksu proizvodnje te gastronomske valorizacije kobasica iz Istre, Hrvatske, regionalnog okruženja i cijelog svijeta.

Izgrađena je na mjestu nekadašnjeg motornog mlina koji je u tom objektu djelovao od početka dvadesetog stoljeća pa sve do 1980-tih godina. Kuća od kobasica u cijelosti je renovirana te otvorena 2021. godine a kao čuvarica gastronomske baštine, svojim sadržajima posjetiteljima nudi uistinu jedinstveni doživljaj. Kuća od kobasica je muzejsko-galerijski prostor u kojem se multimedijski predstavlja popularan tradicijski proizvod, hrana naših starih, kojoj je upravo Sveti Petar u Šumi vratio „staru slavu“. Prostor se koristi za potrebe mještana a može se iznajmiti za razne privatne i poslovne događaje.

pdf iconDostupnost prostora pdf iconCjenik najma prostora

Idealan prostor za sve evente

Idealan je prostor za održavanje prezentacija, predavanja, konferencija, sastanaka, edukacija, zabava, obiteljskih proslava, rođendana i drugih evenata.

Bezbroj mogućnosti

Kapacitet prostora je 60-ak sjedećih mjesta u prizemlju kuće, a modularni set stolova i stolica nudi više mogućnosti razmještaja i odgovora na vaše zahtjeve.

Galerija

Poseban kutak kuće čini galerija, izdvojeni muzejski prostor gdje su predstavljeni tradicijski proizvodi i alati za pripremu suhomesnatih proizvoda.

Multimedijalni sadržaj i oprema:

*vide zid *displeji za manje projekcije *razglas *oprema za glazbene događaje *video nadzor i sigurnosni sustav *brzi Internet *laptop, pisač sa scannerom

Priča o kobasicama predstavljena je kroz muzejske panele

Detalji o izradi kobasica prikazani su kroz teme *Dobrodošli u svijet kobasica *Kobasica u istarskoj tradiciji *Kobasice u Hrvatskoj *S kobasicom po svijetu.

Kuća je uređena za cjelogodišnju uporabu

Na prostoru oko kuće uređeno je dječje igralište, boćalište i parkirna mjesta a za potrebe evenata i raznih događaja mogu se postaviti šatori i ostala oprema.

Kuća od kobasica u brojkama

Multifunkcionalna dvorana u prizemlju površine je 140 m2, površina galerije iznosi 40 m2,kuhinje 16 m2 a prostor oko kuće s dječjim parkom veličine je 850 m2.